Handleiding 6 persoons mobiele Hottub van huurhottub.nl

Voordat je de hottub komt ophalen op de afgesproken datum & tijdstip, ontvang je van ons een bevestigingsmail met hierin deze handleiding en de huurovereenkomst.

Eenmaal thuis aangekomen start het ritueel al!

Neem hiervoor de tijd en geniet van het opstoken van de hottub!

Wij hebben een uitgebreide handleiding gemaakt voor het huren van onze 6-persoons mobiele hottub. Dit voorkomt veel frustratie bij het in gebruik nemen van de hottub.

Lees hieronder aandachtig onze handleiding of download hem in PDF formaat via de link op deze pagina.

Natuurlijk krijg je als je de hottub komt afhalen of bij het bezorgen goede uitleg over de werking en het in gebruik nemen van de hottub.

 

Download

Je kunt hier de handleiding downloaden in PDF formaat

Zijn er tijdens het gebruik vragen of problemen neem dan gerust contact met ons op.

Handleiding gebruik van de 6-persoons mobiele houtgestookte hottub

.01

aankoppelen van de hottub

 1. De huurhottub staat op een ongeremde aanhanger met een toegestane maximum massa van 750 kg. Hierdoor is deze eenvoudig te vervoeren door een persoon die in het in bezit is van een geldig rijbewijs B en een voertuig die deze aanhanger mag trekken.
 2. De aanhanger is voorzien van een kentekenhouder waarin de witte kentekenplaat behorende bij het trekkende voertuig geplaatst kan worden.
 3. Verwijder indien van toepassing het disselslot. De code hiervan ontvangt u in de bevestigingsmail
 4. Koppel de aanhanger aan. Controleer nauwkeurig of de koppeling vergrendeld is met de trekhaak.
 5. Bevestig de losraakbeveiliging van de aanhanger aan de hiervoor aanwezige haak of ezelsoor nabij de trekhaak van de auto.
 6. Bevestig de stekker van de verlichting, standaard 13 polig met verloopstuk naar 7 polig. Controleer of de verlichting, richtingaanwijzers en remlichten juist werken.

.02

controleren van de hulpmiddelen

 1. Bij de huurhottub horen een aantal losse hulpmiddelen zoals omschreven in de huurovereenkomst. Controleer deze en vervoer ze op een veilige manier.

.03

opstellen op locatie

 1. Koppel de aanhanger af en plaats deze op de gewenste locatie.
 • Wees erop alert dat er tijdens het stoken van de hottub kachel er rook en vonken uit de schoorsteen kunnen komen. Hierom is het belangrijk dat er voldoende vrije ruimte rondom en boven de hottub aanwezig is en er geen brandgevoelige objecten in de directe nabijheid zijn.
 • Zorg dat de hottub bereikbaar is om deze te kunnen vullen met leidingwater.
 • Zorg voor een voldoende stevige en nagenoeg vlakke ondergrond die het gewicht van de gevulde hottub (circa 2500 kg) kan dragen.
 • Zorg voor voldoende vrije ruimte aan de voor- en linker zijkant zodat de kachel en toegangstrap goed bereikbaar zijn.
 1. Leg de 4 meegeleverde houten blokken onder de steunpoten. Draai vervolgens de steunpoten uit tot deze het houten blok bereiken.
 2. Stel de hottub vervolgens vlak door gebruik te maken van de beide waterpas indicatoren op de aanhanger.
 3. Draai vervolgens gelijkmatig de steunpoten zover uit dat de beide banden van de aanhanger vrij kunnen draaien en de aanhanger waterpas blijft staan.
 4. Plaats de opstap trap aan de linker achterzijde van de aanhanger.
 5. De kachelpijp ligt tijdens transport horizontaal op de aanhanger. Neem deze los en plaats deze op de hottub kachel.
 6. Plaats de kacheldeksel (tevens luchtschuif) op de hottub kachel.

.04

vullen hottub met water

 1. Voor het vullen van de hottub uitsluitend leidingwater gebruiken. Bronwater- of oppervlakte water is vaak roestig of geurend en kan een aanslag in de hottub achterlaten.
 2. Plaats de waterslang in de hottub en controleer of de afsluiter aan de onderzijde van de hottub gesloten is. Ook is het mogelijk om de waterslang aan de onderzijde van de hottub aan de sluiten wanneer de waterslang over de juiste koppeling beschikt.
 3. Vul de hottub met water tot het aangegeven niveau. Dit is circa 15 centimeter onder de rand van de hottub.
 4. De inhoud van deze hottub is circa 1600 liter. Het vullen hier van duurt, afhankelijk van de wateraansluiting en waterdruk circa. 45-90 minuten.
 5. Eenmaal opgesteld en gevuld is het niet meer mogelijk om de steunpoten te verdraaien en de hottub te verplaatsen door het hoge gewicht.

.05

opstoken van de hottub

 1. Verwijder de luchtschuif en maak een vuur in verbrandingskamer middels aanmaakblokjes, papier en aanmaakhoutjes.
 2. Bouw het vuur langzaam op met droog hout. Wanneer het vuur goed brandt, plaats dan het deksel op de kachel en zorg dat de luchtspleet volledig open blijft.
 3. Vul regelmatig (ca. elke 15 minuten) hout bij en meng het water met behulp van de meegeleverde peddel. De temperatuur van het water kan eenvoudig afgelezen worden op de drijfthermometer welke in het water hangt.
 4. De ideale temperatuur van het water in de hottub is ca. 38 graden. Wanneer het water een temperatuur van 35 graden heeft bereikt, schuif de deksel dan volledig dicht. Blijf rustig hout bijvullen en bijstoken naar behoefte.
 5. Vanwege de krachtige kachel is de hottub in circa 2-2,5 uur op de juiste temperatuur.
 6. Voor het eenmalig opstoken van de hottub van leidingwater temperatuur naar 38 graden is circa 0,25m2 haardhout benodigd. De benodigde hoeveelheid hout tijdens de duur van de huur is afhankelijk van het gebruik.

.06

hottub klaar voor gebruik

 1. Genieten maar!
 2. De rand van de hottub is voorzien van handige bekerhouders.
 3. De hottub is goed op temperatuur te houden door af en toe een kleine hoeveelheid hout toe te voegen. Zorg ervoor dat de deksel helemaal dicht is geschoven en dat het hout in de kachel blijft gloeien.
 4. Het water in de hottub zal langzaam vervuilen. Door eventueel gebruik te maken van een voeten bad kan vervuiling bij het betreden van het bad beperkt worden.
 5. Er is een chloorhouder met chloortabletten meegeleverd die bij behoefte in de hottub gelegd kan worden.

.07

einde gebruik hottub

 1. Wees er zeker van dat het vuur in de kachel uit is en deze is afgekoeld.
 2. Sluit de afvoerslang aan op de koppeling aan de onderzijde bij de aftapkraan. Leg het andere uiteinde van de slang in een afvoer of plaats waar het water gecontroleerd kan weglopen. Open vervolgens de afsluiter.
 3. Verwijder de as uit de kachel met behulp van de meegeleverde asschep. Controleer of de asresten niet meer warm zijn of gloeien! Advies is om bij twijfel de as eerst een dag te laten staan alvorens deze in de afvalcontainer te gooien.
 4. Laat het deksel niet op de kachel zitten omdat deze tijdens transport kan wegwaaien!
 5. Spoel de hottub na met schoon water. Door de aanhanger aan de voorzijde iets te laten zakken zal het laatste water makkelijker uit de hottub lopen.
 6. Neem de hottub uit met een sopje en spoel deze nogmaals na.
 7. Verwijder ten slotte de kachelpijp uit de kachel en leg deze vast op de voorzijde van de aanhanger.
 8. Draai de steunpoten geheel in en verzamel de houtblokken.
 9. Verzamel en controleer de hulpmiddelen.
 10. Koppel de aanhanger aan zoals ook omschreven in de eerste stap.

.08

inleveren hottub

 1. Op het afgesproken moment kan de hottub terug gebracht worden. Vergeet hierbij niet om de kentekenplaat mee te nemen!
 2. Draag de losse attributen weer over.