FAQ

Veel gestelde vragen

Op het moment dat je in een hottub stapt, valt iedere spanning als een zwaar kleed van je schouders. Maar wat moet u weten voordat u deze ervaring aangaat.

Veel gestelde vragen over het gebruik van de mobiele 6 persoons hottub

algemeen

Wat is een mobiele hout gestookte hottub?

Dit is een groot bad met ruimte voor zes personen waarvan het water verwarmd wordt door een interne houtkachel. Omdat deze hottub vast op een aanhanger staat is deze achter een auto te verplaatsen.

Waarom de hottub gebruiken?

Creëer met onze mobiele hout gestookte hottub in je eigen tuin of erf een wellness. Lekker in de open lucht genieten van het warme water en van het ontspannen gevoel dat je ervan krijgt.

Met hoeveel personen kun je in de hottub?

De hottub zelf heeft een doorsnede van circa 2 meter en is rondom voorzien van zitbanken. Er is voldoende ruimte voor zes volwassenen.

Kan de hottub ook in de tuin of op het erf staan?

De route naar de opstelplaats toe dient minimaal 2,20 meter breed en 2,0 meter hoog te zijn. Verder is een stevige en stabiele ondergrond nodig om het gewicht van de hottub (2500 kg) te kunnen dragen. Rondom de hottub kachel moet voldoende vrije ruimte zijn om rookoverlast en brandgevaar door vonken uit de kachelpijp te voorkomen.

Hoe lang, voordat ik de hottub kan gebruiken?

Het vullen en opstoken van de hottub maakt onderdeel uit van het ritueel. Vullen van de hottub met water duurt ca. 45-90 minuten afhankelijk van de waterdruk. De eerste keer opstoken van de hottub van leidingwatertemperatuur naar 38 graden duur circa 2,5 uur.

Welke hulpmiddelen zitten er bij de hottub?

Om het verblijf in de hottub zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er een aantal hulpmiddelen bij;

 • Trap om vanaf de grond eenvoudig op de aanhanger te stappen.
 • Chloorhouder en tabletten.
 • Drijfthermometer om de juiste temperatuur van het water af te lezen.
 • Optioneel een kapstok voor een handdoek of badjas.

reserveren & ophalen

Hoe kan ik de hottub reserveren?

De hottub wordt verhuurd per dag, midweek, weekeinde of week.

U kunt een aanvraag tot reserveren maken op deze pagina.

De gewenste periode kan bij de reserveringsaanvraag per mail of whatsapp worden aangegeven. Wij zullen zo snel mogelijk na ontvangst van de vraag reageren. Wanneer de hottub beschikbaar is ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Is de hottub niet beschikbaar dan zullen we contact opnemen om alternatieven te overleggen.

Is het mogelijk om de reservering te verlengen?

Wanneer de hottub bevalt en de wens is om de huurperiode te verlengen, neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik de huur van de hottub ook cadeau doen?

We hebben waardebonnen met verschillende mogelijkheden hiertoe.

Neem met ons contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Kijk op cadeaubon

Wat zijn de kosten en hoe kan ik afrekenen?

Het is mogelijk om de hottub per dag, weekeinde of week te huren. De verschillende tarieven staan op pagina ‘prijzen’. Betaling altijd vooraf per bank of bij ophalen contant. U krijgt informatie over de betaling via de mail.

Hoe kan ik de hottub vervoeren?

De hottub staat op een ongeremde aanhanger met een toegestane maximum massa van 750 kg. Hierdoor is deze eenvoudig te vervoeren door een persoon die in het in bezit is van een geldig rijbewijs B en een voertuig die deze aanhanger mag trekken. De aanhanger is voorzien van houders waarin eenvoudig de witte kentekenplaat van de auto geplaatst kan worden.

Kan de hottub gebracht en opgehaald worden?

Natuurlijk is het mogelijk dat wij de hottub komen brengen en aan het einde van de huurperiode weer komen ophalen. De vergoeding die wij hiervoor vragen is terug te vinden bij prijzen.

U kunt het ook aangeven via het reserveringsproces.

gereedmaken gebruik

Waar plaats ik de hottub?
 • Zoek een plaats waar vanuit de hottub heerlijke genoten kan worden.
 • De doorgang naar de opstelplaats heeft voldoende ruimte om te passeren met de aanhanger met hottub, afmetingen 2,20 meter breedte en een hoogte van 1,75 meter.
 • Zorg dat de waterslang voldoende bereik heeft om de hottub te kunnen vullen met water.
 • Een voldoende stevige ondergrond. Het totaal gewicht van de hottub, gevuld met water en personen is maximaal circa 2500 kg. Dit gewicht wordt gedragen door de vier steunpoten die geplaatst worden op stempelhout.
 • De kachel van de hottub is hout gestookt. Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de kachelpijp zodat rook en vonken geen overlast veroorzaken.
Hoe plaats ik de hottub?
 • Zorg voor een voldoende stevige en stabiele ondergrond ter plaatse van de steunpoten. het gewicht van de met water en personen gevulde hottub is circa 2500 kg.
 • Voor het waterpas stellen van de hottub zijn op twee hoeken van de aanhanger waterpassen geplaatst.
 • Vullen van de hottub uitsluitend wanneer deze waterpas staat opgesteld en de wielen van de aanhanger vrij staan van de grond.
Waarmee kan ik de hottub vullen?

De hottub kan gevuld worden met leidingwater. Gebruik geen bron- of oppervlaktewater. Hierdoor kan een aanslag kan ontstaan in de kuip van de hottub en deze kan onaangenaam ruiken.

Hoeveel water gaat er in en wanneer is deze vol?

In de hottub gaat circa 1600 liter leidingwater. Het vulniveau staat aangegeven op het houten rek ter plaatse van de thermometer. Wanneer er ‘teveel’ water in de hottub aanwezig is dan zal dit vanzelf over de rand weglopen.

Hoeveel hout is er nodig?

Wanneer de hottub voor de eerste keer wordt opgestookt en het water verwarmt moet worden vanaf leidingwatertemperatuur is circa 0,25m3 droog haardhout nodig. Elke volgende stook dag circa 0,15 m³ haardhout.

Watertemperatuur regelen en hoeveel hout?

Vul de kachel regelmatig bij voor een vlotte opwarming van het water. Zorg voor een egale verwarming van het water door deze geregeld met de meegeleverde spaan te mengen. Wanneer de watertemperatuur 35 graden bedraagt, schuif dan de klep volledig dicht.

Wat is de ideale watertemperatuur?

De ideale temperatuur van het water in een hottub is circa 38 graden.

Wanneer moet het water ververst worden?

Door de relatief hoge temperatuur van het water, vanuit de buitenomgeving en omdat er gestookt wordt in de hottub zal het water langzaam vervuilen. Het gebruik van bijvoorbeeld een voetenbadje kan vervuiling bij het betreden verminderen. Ongewenst geuren van het water kan worden verminder door gebruik te maken van enkele chloortabletten in de drijver. Bij langdurig gebruik is het advies om de hottub tussentijds een keer leeg te laten lopen, schoonmaken en opnieuw te vullen.

schoonmaken hottub

Leeglopen van de hottub?

Na het laatste gebruik van de hottub het water weg laten lopen via de aftapkraan aan de onderzijde. Belangrijk is wel dat het vuur in de kachel gedoofd is. Door gebruik te maken van de meegeleverde afvoerslang van 10 meter kan het water gecontroleerd afgevoerd worden.

Schoonmaken van de kachel?

De as in de kachel kan verwijderd worden met de meegeleverde asschep. Wees erop alert dat het as nog warm kan zijn. Schep het daarom bij voorkeur in een zinken emmer/bak en wacht minimaal 24 uur alvorens de as in de afvalcontainer te gooien. De luchtschuif tijdens rijden nooit op de kachel laten zitten. Dek de kachel af met een zak en borg deze met het elastiek.

Schoonmaken van de hottub?

De hottub kan nagespoeld worden met schoon leiding water. Door de aanhanger aan de voorzijde iets te laten zakken zal het laatste water makkelijker uit de hottub lopen. Neem de hottub uit met een sopje en spoel deze nogmaals na.